26 Haziran 2017 Pazartesi Saat:
23-01-2017

ON4 TV Yönetiminden Basın Açıklaması

Mezhepçilere karşı dik duruşumuzu ortaya koyduk...

Facebook da Paylaş

Spiker: On4 TV televizyonunun yayınları durduruldu. Siz bu alınan kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?

ON4 TV Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Akaras:

Bismillahhirrahmanrrahim.

Biz son hafta (Arka Plan) programına başlamıştık. Olayların arka planını ve neler olup bittiğini anlatmaya çalışıyorduk.

İlk programımızdan sonra böyle bir karar geldi. Sayın cumhurbaşkanımızın bir ifadesi var: şu anda ülkemizde at izi ile it izi birbirine karışmış durumdadır. Sapla saman bir birine karışmış durumdadır. Gerçekten de şu anda bunu yaşıyoruz. Yani önceki kanun hükmünde ve karar nameler de ihraç edilen insanlar. Başka bir kanun hükmünde ve karar nameyle tekrar görevlerine iade ediliyor. Daha önce kapatılan bir takım medya kuruluşları tekrar yanlış yaptık diyerekten iade ediliyor. Ben şuna eminim ki, bu karar da yanlıştır ve bu kararda Bağdat’tan geri dönecektir.

Çünkü kanal ON4 başladığı günden beri ümmetin kardeşliğine ve milli birliğe vurgu yapmıştır. Ülkemizde mezhepçiliğin olmamasını istemişizdir. İlkelerimizde hiç kimsenin ırkından, mezhebinden ve ya inancından dolayı ötekileştirilmemesini istemişizdir. Bu doğrultuda, yayın yapmışızdır ve Türkiye'deki yaşayan bütün insanları kardeşliğe davet etmişizdir. Kendimiz mensup olduğumuz mezhebimizi vahdet ve kardeşlik çerçevesinde anlatmışızdır. Ülkemizin yararına ve menfaatına gördüğümüz durumları aktarmaya çalışmışızdır. Bazı siyasi konuları eleştirmişizdir ama bütün bunları yaparken ülkemizin birliğini, beraberliğini ve bekasını umut ederek yapmışızdır.

15  Temmuz öncesinden 17 ila 25 Aralık'ta Feto örgütü ilk olarak bizleri hedef aldı ve aynı söylemler yıllarca devam etti. 15 Temmuz girişimi başarılı olsaydı, ilk olarak yapılacak şeylerden birisi bu kanalları kapatmak olacaktı. Ama 15 Temmuz'da halkımız direniş gösterdi ve bizde kanal olarak 15 Temmuz'da halkımızla birlikte sokaklarda şehitler vererek, bu toplum şehitler vererek 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı direniş gösterdi ve darbelere her zaman karşı durduk.

Topluluğumuzun milli beraberliğine darbe vuracak her şeyin karşısında durduk ama galiba atizi itizine karışmış durumdadır. Şu anda yeni bir kanun hükmünde karar nameyle kanalımız kapatıldı. Biz bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. İsnat edilen suçları asla kabul etmiyoruz. Böyle bir şey asla bizim hakkımızda düşünülemez. Çünkü bizim camiamız dinine düşkün olduğu kadar vatanına, milletine ve bayrağına da düşkündür. Bizim toplumumuz bu ülkeyi savunmak için şehitler vermiştir. Bundan sonra da bu vatanı savunmaya devam edeceğiz. Bütün iftiralara, karalamalara ve kara propagandalara rağmen biz hiçbir zaman mezhepçilik yapmadık ve yapmayacağız.

Mezhepçilere karşı dik duruşumuzu ortaya korduk ve bunun bedelini de şu anda kapatılarak ödüyoruz. Umut ediyoruz bu yanlış düzeltilecektir ve biz bu cümlenin hukuki sürecini başlatıyoruz. Kamuoyuna da bunu saygılarımızla duyuruyoruz ki bu hukuki süreci sonuna kadar devam edeceğiz ve bu yanlışın yine diğer yanlışlar gibi Bağdat’tan döneceğine eminiz.

Bütün halkımızı ve milletimizi saygıyla selamlıyoruz, bu kapatılmanın arkasında da biz yine devletin bütün damarlarına, hatta kılcal damarlarına kadar sızmış yabancı bir takım güçlerin piyonu olan, özellikle Feto terör örgütünün elemanlarının parmağının olduğuna inanıyoruz ve umut ediyoruz hükümetin sağduyulu davranışlarıyla bu karar düzeltilecektir ve tekrar halkımızla buluşacağız ve tekrar milletimize, ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.

Ehlader HABER

Facebook da Paylaş