.
.

İstanbul'da her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Kudüs Günü yürüyüşü için adres Fatih oldu. Binlerce vatandaş, ellerinde Filistin ve direniş gruplarının bayraklarıyla Fatih Camii avlusunda toplandı.

Yoğun katılımın olduğu yürüyüşte Türkiye ve Filistin bayraklarının yanı sıra Hamas, Hizbullah ve Ensarullah bayrakları da taşındı. Katılımcılar, sloganlar eşliğinde yürüyüşe başlayarak, Hamas, İslami Cihad, Hizbullah ve Ensarullah’a destek mesajları verdi.

Yürüyüşün Saraçhane’de sona ermesinin ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve basın açıklaması yapıldı. Etkinliğe, şehit Yahya Sinvar’ın hapishane ve dava arkadaşı, Hamas Siyasi Büro üyelerinden Casir Bergusi de katıldı. Bergusi, İstanbul'da Hamas, Hizbullah ve Ensarullah bayraklarının bir arada bulunmasının önemine işaret ederek, tüm direniş gruplarının pusulasının Kudüs olduğunu vurguladı. Direnişin şehit liderlerinin verdikleri sözlere bağlı kaldıklarını ifade etti.

Saraçhane’deki Dünya Kudüs Günü programı, Ehla-Der Genel Başkanı Kadir Akaras’ın duasıyla sona erdi.

Ehla-Der’den Suriye’de Yaşanan Katliamlara Kınama Ehla-Der’den Suriye’de Yaşanan Katliamlara Kınama

​​​​​​