.
.

Bismillahirrahmanirrahim

İşime Geleni Yaparım Gelmeyeni Atarım Müslümanlığı!

.

"İşime geleni yaparım, gelmeyeni atarım" dediğimiz bir İslam'ı yaşıyor bazıları.

İstiaze ile istihaze'nin, İnsan istibrası ile hayvan istibrasının anlamını ve farkını sorsan cevapları olmayanlar çok rahat müçtehitleri ve âlimleri yargılayanlar...

Dinin en önemli farzı olan namazı dahi doğru dürüst bilmeyip dini konularda fikir ve görüş belirtirler...

Bayramdan bayrama camiden içeri girip cuma hutbelerinin uzunluğunu eleştirenler...

Namaz kılmayıp, camiye gitmeyip camide yapılan programlar hakkında ileri geri konuşanlar... 

Ramazan ayında oruç tutmayıp iftar saatini tartışanlar...

Ramazan orucunun ahkâmını, farzlarını, mekruhlarını, müstehaplarını bilmeyip bayram hakkında hüküm verenler...

İnanç ve din konularında hoşumuza gideni, işimize geleni yaparız, gitmeyeni kenara bırakırız mantığındalar.

Allah'ın Kuran’ın da böyle bir din anlayışı yoktur. Bu tarz bir düşünce kişinin kendi nefsinde kafasında ortaya attığı uyduruk bir safsatadır. Böylelerine susulduğu takdirde zamanla inançlar yozlaşır.

Boşuna dememişler ya "Lafazanı cehenneme atmışlar, orada bile konuşup durmuş; odun neden yaş!" diye. Namaz kılmaz abdesti tartışır, cumaya gitmez cumayı tartışır, oruç tutmaz iftar saatini tartışır, ne zaman bayram olacağına karar verir, ahkâm bilmez, erkân bilmez ama her şeye karışma hakkını kendisinde görür. Yani LAFAZAN insanlar hep konuşur, sadece konuşur ama dine amel ve hizmet namına hiç bir şey yapmazlar.

Gördüğümüz kadarıyla insanların en fazla fikir yürüttükleri alanların başında inanç konuları gelmektedir. Söz dinden başka bir konudan, örneğin konu tıptan, fenden, fizikten, kimyadan açıldı mı bu dalda eğitimi olmayanlar konuya müdahil olmaz ve görüş ortaya atmazlar. Ancak konu dinden açılınca daha doğru dürüst taharetini almasını bilmeyenler görüş bildirmeye başlarlar. Herhalde efendilerce dini konular çok kolay ve basit olduğundan dolayı her önüne gelen dini konularda görüş belirtiyor.

İnsan din ve inanç adına istediği şeyi söyleyebilir mi, kafasına göre din ve inanç konularında her şeyi istediği gibi yorumlayabilir mi! Genelde Müslüman camialar Kuran'ın dininden, Hz. Peygamber efendimizin tebliğ ettiği İslam'dan, Fatihatü’l kitab’ın sıratü’l müstakiminden uzaklaşıp, yozlaştıkları için din alanında atış serbest olmuş!

Yetkisi olmayan birisi hastanede doktorluk yapsa, terzi olmayan elbise dikse, berberlikte çırak olup işi tamamen kavramayan berberlik yapsa şiddetle kınanırlar böyleleri. Ancak konu din ve inanç konuları olunca her yerinden kalkan din uzmanı kesilir. Hatta Ehlibeyt mektebinin tarihinin ve kökleşmiş itikatlarının aksine, müçtehitlerin, âlimlerin hilafına sosyal medyada, sağda solda bir şeyler konuşarak, karalayarak bilgi kirliliği yapanlar, atıp tutanlar bu minvaldedirler.

İnsanlar arasında çıkan toplumsal sürtüşme ve ihtilafların genelinin kökünde cahillik yatmaktadır. Cahil, toplum içerisinde konuştuğu zaman kendisine taraftar bulursa toplum gerisin geriye gider. Hz. İmam Ali (as) şöyle buyuruyorlar;

“Eğer cahil susmuş olsaydı insanlar ihtilafa düşmezdi.”

Selam ve dua ile